Woning opnieuw inrichten: zo doe je dat

Ben je van plan om binnenkort je huis weer eens opnieuw in te richten, maar weet je niet zeker welke middelen je daarvoor moet gebruiken? Lees de onderstaande interieuradvies tips door en je zal merken dat kleine veranderingen een groot effect met zich meebrengen.

Zorg voor een rustige basis

Als je je woning opnieuw in gaat richten, begin je natuurlijk bij de basis. De basis bestaat in eerste instantie uit het kiezen van een stijl. Door eerst je stijl te bepalen kan je vervolgens alle andere zaken op deze stijl aan laten sluiten. Vervolgens kun je nadenken over de vloer en de muren. Het is verstandig om te kiezen voor een rustige basis. Kies voor rustige en onopvallende kleuren op de muren en de vloeren. Op deze manier kan je met behulp van de meubels en accessoires de woning de juiste sfeer geven. De accessoires kun je binnen een mum van tijd weer vervangen op het moment dat je toe bent aan een andere inrichting of sfeer.

Zorg voor één geheel

Nadat je een keuze hebt gemaakt over de basis van je woning, de stijl, vloer en muren, kun je gaan nadenken over de meubels. Misschien wel het leukste gedeelte van je woning opnieuw inrichten! Het is belangrijk dat de inrichting van je woning uit één geheel bestaat en niet uit allerlei verschillende stijlen en kleine meubels. Het is vaak beter om te kiezen voor bijvoorbeeld 1 grote kast dan voor meerdere kleine kasten. Kleine meubels kunnen namelijk een rommelig effect veroorzaken. Wil je toch liever je woning vullen met kleinere meubels? Zorg er dan voor dat deze een identieke vormgeving hebben. Ook is het belangrijk dat alle verschillende meubels uit soortgelijke vormen of kleuren bestaan, zodat alles tezamen één groot geheel vormt. 

Kies de juiste accessoires

Als je de meubels bij elkaar hebt, kun je gaan kijken naar accessoires. De accessoires in een woning kunnen de gewenste inrichting helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan die ene mooie vaas. Om de accessoires volledig in het interieur op te laten gaan, kan je kiezen voor accessoires in hetzelfde kleurenschema als waaruit de meubels bestaan. Het is echter ook mogelijk om juist een tegengestelde kleur te kiezen, zodat er meer contrast in de woning komt. Ook planten mogen niet ontbreken in je nieuwe inrichting. Planten passen in principe bij iedere stijl en bovendien zorgen planten voor voldoende zuurstof in je woning. Daarnaast is het gebruik van de juiste verlichting ook zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sfeerverlichting die een geweldig effect aan een ruimte kan geven.

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou