Zelfgemaakte snacks om te serveren aan je kinderen

Zelfgemaakte snacks om te serveren aan je kinderen

Veel ouders vertrouwen op handig verpakt voedsel als het op snacks aankomt. Deze snacks kunnen echter vol zitten met verwerkte ingrediënten en additieven die niet goed zijn voor je kinderen. De beste manier om ervoor te zorgen dat je je kinderen gezonde snacks serveert, is door ze zelf te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig om gezonde snacks voor je kinderen te maken. Je kunt eens door de lidl folder volgende week bladeren om kortingen en aanbiedingen te krijgen voor alle ingrediënten die je nodig hebt.

Zelfgemaakte appelmoes

Appelmoes is een gezonde en vullende snack die je in je eigen keuken kunt maken. Begin met het wassen en ontpitten van de appels en snijd ze vervolgens in blokjes. Besprenkel de appels met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden terwijl je ze kookt. Voeg water en suiker toe aan je pan en breng het aan de kook. Zodra het kookt, voeg je de appelstukjes toe en laat je ze ongeveer 10 minuten sudderen of tot ze zacht beginnen te worden. Zet vervolgens het vuur uit en laat ze nog 25 minuten staan ​​voordat je ze met een staafmixer of keukenmachine tot moes pureert. Je kunt de Dirk aanbiedingen ook bekijken om kortingen en aanbiedingen voor al deze ingrediënten te vinden.

Chocoladepudding

In een grote pan op middelhoog vuur, meng je 1 kopje melk en 1/4 kopje chocoladeschilfers. Roer tot de chocolade in de melk is gesmolten en voeg dan je zoetstof naar keuze toe. Je kunt elke soort zoetstof gebruiken die je lekker vindt. Chocoladesiroop of honing werkt net zo goed als suiker of stevia. Wanneer het mengsel grondig gemengd is, haal je het van het vuur en zet je het 30 minuten tot een uur of een hele nacht in de koelkast. Eenmaal afgekoeld, roer je er 2 eetlepels pindakaas of amandelboter door. Deze stap is optioneel, maar wordt sterk aanbevolen. Het voegt namelijk een heerlijke romige textuur toe aan een verder dunne pudding.

Bekers met ijs

Kinderen zijn dol op ijs, maar het is niet altijd gemakkelijk om een ​​gezonde versie te vinden die zoet genoeg voor ze is. Ijs in een beker is dan een geweldige oplossing. Vul een beker met laagjes chocoladepudding en slagroom en zet een nacht in de vriezer. Haal deze volgende dag of wanneer je het nodig uit de vriezer en geniet ervan. Voor extra plezier kun je het geheel bestrooien met hagelslag of fruit.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou