Zilvershampoo gebruiken: zo doe je dat

Je kent het wel: je komt net van de kapper en je lokken hebben de perfecte koele toon, maar na een paar weken krijgt je haar vaak weer een warme, gelige oranje of zelfs koperkleurige gloed. Ook natuurlijke blondines zitten met dit probleem. De koele toon verdwijnt door oplichting van de zon, te vaak wassen of hitte styling. Dan is zilvershampoo het ideale (red)middel om de gelige gloed weg te wassen. Met een goede zilvershampoo zorg je ervoor dat je je blond, grijs of wit haar een mooie koele gloed geeft. In deze blog leggen we uit hoe je een zilvershampoo het beste kunt gebruiken.

Zo gebruik je zilvershampoo

Zilvershampoo is een shampoo die bestaat uit violetkleurige pigmenten. Een zilvershampoo gaat de gelige en oranje gloed in je blonde haren tegen. Doordat violet en blauw tegenover geel en oranje staan op het kleurenwiel, neutraliseert een zilvershampoo de gelige en oranje tonen in je haar. De kleuren heffen elkaar als het ware op. Zilvershampoo werkt op zowel platina, blonde (donker of assig), witte, grijze of pastel gekleurde lokken.
Om er zeker van te zijn dat de zilvershampoo zo goed mogelijk zijn werk doet, kun je het beste voor gebruik je haren wassen met een normale shampoo. Hierdoor zullen de pigmenten beter worden opgenomen door het haar. Bovendien geldt dat hoe langer je de shampoo in laat trekken, hoe meer pigmenten er opgenomen zullen worden. Je gebruikt de shampoo net als een normale shampoo: op nat haar en masseert het lichtjes over je hoofdhuid en in de lengte en punten van je lokken. Het enige verschil is dat je de zilvershampoo net iets langer laat intrekken. Ons advies is om de zilvershampoo bij natuurlijk blond haar maximaal 1 minuut in te laten trekken. Bij geverfd haar adviseren wij om de shampoo maximaal 5 minuten in te laten trekken. Als je voor een echte assige haarkleur wilt gaan, kan je ervoor kiezen om de zilvershampoo nog iets langer in te laten trekken. Let dan wel op dat je de shampoo niet té lang laat zitten, want dan kunnen je lokken een paarse gloed krijgen. Heb je per ongeluk de zilvershampoo toch iets te lang laten zitten? Geen probleem, na een aantal wasbeurten is de paarse gloed verdwenen. 

Zilvershampoo slecht voor je haar?

Het gebruiken van zilvershampoo is niet per se schadelijk voor je haar. Maar een zilvershampoo is gericht op het neutraliseren van gele en oranje tinten in je lokken en niet op het verzorgen van je haar. De meeste zilvershampoos bevatten dus geen bestanddelen die gericht zijn op het verzorgen van je haar. Bovendien hebben de meeste zilvershampoos de eigenschap om de haarschubben open te zetten, wat noodzakelijk is om de pigmenten in het haar te krijgen. Hierdoor kan je haar ietwat droog aanvoelen na het gebruik van een zilvershampoo. Om je haar minder droog aan te laten voelen kun je een conditioner of een haarmasker gebruiken.

Hoe vaak gebruik je zilver shampoo?

Hoe vaak je zilvershampoo gebruikt is afhankelijk van je haarkleur. Het is belangrijk om te onthouden dat je je normale shampoo niet door een zilvershampoo moet vervangen. Als je lokken met koele grijstinten hebt, kun je de zilvershampoo zo’n twee tot drie keer per week gebruiken. In andere gevallen is om de drie of vier wasbeurten meer dan voldoende. Als je merkt dat je last begint te krijgen van droge of beschadigde lokken, gebruik de zilvershampoo dan niet vaker dan één keer in de week. 

Zilvershampoo op droog haar

Je gebruikt zilvershampoo op de zelfde manier als een normale shampoo, alleen laat je deze net iets langer intrekken. Het is dus niet de bedoeling om zilvershampoo op droog haar te gebruiken, maar maak je haar eerst goed nat.

Zilvershampoo op bruin haar

Zilvershampoo dat speciaal bedoeld is voor bruin of donker haar kan ook in bruin haar de warme geeltinten neutraliseren. Vooral wanneer je highlights hebt, kan het gebruiken van zilvershampoo op bruin haar wel degelijk effect hebben. Hierbij moet worden vermeld dat het effect wel een stuk minder zal zijn dan wanneer zilvershampoo op licht haar gebruikt wordt. Hoe donkerder je haar, hoe minder effect zilvershampoo zal hebben.

Terug naar Beauty
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou