Zo begin je aan een slaapkamer make-over, budgettips!

Is het tijd om jouw slaapkamer een make-over te geven maar wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Je hebt wellicht een mooie slaapkamer die voldoet aan je eisen, zoals voldoende ruimte, een lekker bed, plek voor nachtkastjes en een ruime kledingkast, maar met enkele kleine aanpassingen kan je jouw slaapkamer net wat meer pit geven. Hier vind je zes tips waarmee je jouw slaapkamer een make-over kan geven met een klein budget!

Een fris behang

Met een fris nieuw behang kun je op een eenvoudige manier een compleet nieuwe sfeer creëren in je slaapkamer. Kies een spannend printje of een patroon en je slaapkamer krijgt meer pit. Bovendien heeft kleur een sterke invloed op je gemoedstoestand. Ga je voor een koele tint of toch liever voor een warme tint? Met een koele kleur creëer je een sfeer van rust en met een warme kleur kies je juist voor meer passie. Kies wat bij jou en de sfeer die je graag wil creëren in je slaapkamer past.

Vervang het hoofdbord

Een kleine aanpassing zoals het vervangen van het hoofdbord van je bed kan een groot verschil maken. Je kunt zelf aan de slag gaan en een hoofdbord maken. Zo kan je iets op de muur schilderen of je kunt door middel van hout een mooie betimmering tegen de muur maken. Uiteraard kan je ook een los hoofdbord in de winkel kopen, maar het zelf maken is een stuk voordeliger!

Sfeerverlichting

Verlichting heeft grote invloed op iedere ruimte in je interieur en dus ook op je slaapkamer. Koop een aantal nieuwe lampen voor op de nachtkastjes, voor tegen de muur of voor aan het plafond. Je kunt bijvoorbeeld voor dimlicht kiezen en een aantal luxueuze lampenkappen. Functioneel en ook nog eens erg gezellig! 

Geef je meubels een kleurtje

Geld besparen op het aanschaffen van nieuwe meubels? Schilder je huidige meubels in een nieuwe kleur! Zo hoef je enkel verf aan te schaffen en toch ziet je slaapkamer er als nieuw uit. 

Vervang de gordijnen

Vernieuw de gordijnen van je slaapkamer eens. Koop nieuwe gordijnen, koop nieuwe shutters of verf je huidige gordijnen in een nieuw kleurtje in de wasmachine. Zo creëer je in een hand om draai een compleet nieuwe sfeer in je slaapkamer. 

Foto’s en schilderijen

Jouw persoonlijkheid komt pas echt terug in je slaapkamer wanneer je je slaapkamer make-over afmaakt met foto’s en schilderijen. Kies voor een groot schilderij of juist verschillende kleinere lijstjes en je saaie slaapkamer is verleden tijd! 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou