Zo doe je dat: een gezonde relatie onderhouden

Heb jij de ware gevonden? En gaan jullie er beide helemaal voor? Je leven delen met een ander draait om samen groeien en samen genieten. Wanneer jullie een gezonde relatie hebben waarderen jullie elkaar, steunen jullie elkaar door dik en dun en respecteren jullie elkaar. Maar hoe houd je een gezonde relatie? Met deze tips kunnen jullie samen een gezonde relatie onderhouden!

Van jezelf houden

Uiteraard is het belangrijk om van je partner te houden, maar dit is alleen mogelijk wanneer je ook van jezelf houdt. Het is enkel mogelijk om open te staan voor de liefde van een ander, wanneer je jezelf ook voldoende liefde geeft. Vervolgens is het belangrijk dat je je bewust bent van het geven van liefde aan de ander. Probeer eens bewust na te denken over hoe vaak je zegt dat je van je partner houdt of dat je zegt dat hij/zij er goed uitziet vandaag.

Van elkaar leren

Een relatie is een continu leerproces. Gebruik de feedback en positieve, maar ook negatieve opmerkingen van je partner om jullie relatie nog beter te maken! 

Elkaar inspireren

Één van de belangrijkste dingen in een relatie is dat jullie elkaar inspireren om meer uit het leven te halen en om te groeien als persoon. Je partner inspireert jou en jij inspireert jouw partner, op jullie eigen manier. Zo blijven jullie je ontwikkelen en zullen jullie nog meer naar elkaar toegroeien.

Jezelf blijven

Wellicht heeft je partner een hekel aan enkele trekjes van jou of misschien vindt je partner sommige kledingstukken die je draagt niet fantastisch, toch is het belangrijk dat je je niet volledig gaat gedragen naar de verwachtingen van een ander. Blijf te allen tijde jezelf! Je partner is niet voor niets op je gevallen! Wanneer je een gezonde relatie hebt, zou dit geen enkel problemen moeten zijn.

Realistische verwachtingen

Op een gegeven moment zal de verliefdheid veranderen in houden van. Accepteer dit! Het is belangrijk dat jullie beiden realistische verwachtingen hebben aangaande de relatie. Jullie zijn beide verschillend en een relatie gaat niet enkel over rozengeur en maneschijn! Ruzies en onenigheden horen er nu eenmaal bij. Dit is enkel realistisch. Wanneer jullie realistische verwachtingen hebben van elkaar en van een relatie zullen jullie minder snel voor teleurstellingen komen te staan.

Veiligheid en vertrouwen

Nummer 1 in een gezonde relatie: vertrouwen. Zonder een gevoel van veiligheid en vertrouwen zijn jullie nergens. Zodra jullie je veilig voelen bij elkaar, zijn jullie in staat om aan te geven waar jullie behoefte aan hebben en kunnen jullie je kwetsbaar opstellen. Wanneer jullie beiden het gevoel hebben dat jullie je veilig en vertrouwd voelen bij elkaar, bestaat er een grote kans dat het goed zit met jullie relatie!
 

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou