Zo laat je je huis lekker ruiken

Na een lange dag wil je het liefst thuiskomen in een schoon, opgeruimd en fris huis. Wanneer je de deur opendoet is dat helaas niet altijd wat er op jou ligt te wachten. Vieze geurtjes van de prullenbak, uit het afvoerputje en die sporttas van je partner komen je tegemoet. Wat kun jij eraan doen om hier voortaan geen last meer van te hebben en alleen nog maar heerlijke aroma's te ruiken wanneer jij door de voordeur binnen stapt? We vertellen het je in 5 handige en simpele tips!

Nare geurtjes verwijderen

Voordat je ervoor kunt zorgen dat je huis lekker gaat ruiken, moet je eerst zorgen dat je huis niet stinkt. En dat betekent; verwijder en voorkom de oorzaken van die vieze geurtjes! Leeg je prullenbak regelmatig en maak deze zo nu en dan schoon. Eventueel kun je kattenbakvulling in de prullenbak gebruiken om nare geurtjes te absorberen. Ook zal het helpen om regelmatig een raampje open te zetten voor wat frisse lucht en om je vuile was in een wasmand met een deksel te houden. Vul eventueel een kommetje met wat schoonmaakazijn en zet deze op de verwarming. Binnen no-time zijn die vieze luchtjes verdwenen. Heb je de oorzaak van alle nare geurtjes in huis aangepakt? Dan kun je nu gaan zorgen voor een lekker ruikend huis.

Tips om je huis lekker te laten ruiken

 1. Aromabranders en geurkaarsen
  Waarschijnlijk de meest bekende manier om een lekkere geur door je huis te verspreiden; geurkaarsen en aromabranders. De relatief goedkope prijs en het zeer ruime aanbod aan geuren maakt deze oplossing extra aantrekkelijk. Kies een grappig brandertje of een mooie theelichtjeshouder en je fleurt je woonkamer er ook meteen mee op. Let wel op dat je het kaarsje uitblaast voor je de deur uit loopt! De lekkere geur is er dus wel alleen wanneer je thuis bent.
 2. Geurstokjes
  Geurstokjes zijn een handig alternatief voor degene die niet graag een kaarsje heeft branden in huis. Je steekt de stokjes eenvoudig in het potje met geurende vloeistof en langzaam verspreidt de geur zich via de stokjes door jouw huis. Let op dat je de stokjes niet boven de verwarming of in de volle zon zet. De geur kan hierdoor veranderen en de vloeistof verdampt ook nog eens sneller.
 3. Aromadiffuser
  Een aromadiffuser is een klein apparaatje dat jouw huis direct heerlijk laat ruiken. Doe een beetje water in het bakje en voeg enkele druppels van die superlekker ruikende olie toe. Druk op de knop en de aromadiffuser zorgt er middels trillingen voor dat die heerlijke geur zich via nevel verspreidt door je huis. Aromadiffusers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zit dus zeker iets tussen dat perfect in jouw woonkamer past!
 4. Natuurlijke middeltjes
  Denk jij ook nog steeds aan het huis van je oma als jij verse appeltaart of koekjes ruikt? Natuurlijke middeltjes zijn misschien nog wel de verstandigste manier om je huis lekker te laten ruiken. Door iets lekkers te bakken of te koken verspreid de geur van het eten zich door jouw huis en creëer je een huiselijke sfeer. Je kunt natuurlijk niet de hele dag in de keuken staan maar ook daar is een oplossing voor. Leg in de zomer een doorgesneden citroen in huis voor een frisse en fruitige geur. In de winter kies je voor kruidnagel om dat warme gevoel te creëren.
 5. Stofzuiger met wasmiddel
  Zuig voor je het huis gaat stofzuigen een beetje lekker ruikend waspoeder op. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt écht! Je stofzuiger zuigt namelijk een heleboel stof op, maar blaast ook weer lucht uit. Door eerst wat waspoeder op te zuigen zorg jij ervoor dat de lucht die uit de stofzuiger wordt geblazen voortaan heerlijk ruikt!
Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou