Zo verzeker jij de inkomsten van jouw bedrijf

Zo verzeker jij de inkomsten van jouw bedrijf

Wanneer jij een onderneming hebt of onlangs gestart bent, is het belangrijk dat jij en je bedrijf de verwachte inkomsten gewoon op tijd binnenkrijgt. Er kunnen echter in dit proces helaas soms fouten en problemen optreden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een debiteur plots failliet is geraakt en de schulden niet meer kan betalen. Het is belangrijk om te weten dat jij er als ondernemer niet alleen voorstaat wanneer dit soort problemen optreden, en dat je deze problemen ook kunt voorkomen. In dit artikel vertellen wij jou meer over hoe jij de inkomsten van jouw bedrijf kunt verzekeren.

Sluit een kredietverzekering af

Om te beginnen kun je er voor kiezen om een kredietverzekering af te sluiten. Met een kredietverzekering wordt jouw onderneming beschermt voor het risico dat een debiteur de verwachte kosten niet aan jouw bedrijf afbetaald. Wanneer jij en je bedrijf te maken krijgen met een wanbetaler, zal de verzekeraar er voor zorgen dat de kosten toch betaald worden en dat de opgelopen schade wordt vergoed. Verder kan de verzekeraar een inzicht geven in de financiële staat van een bedrijf waar jij met jouw onderneming mee wilt onderhandelen. Zo kun je een inzicht krijgen in de verwachting of het desbetreffende bedrijf de eventuele kosten aan jou zou kunnen betalen. Je kunt er voor kiezen om jezelf te verzekeren voor een specifiek bedrijf. Ook kun je jouw onderneming verzekeren voor een land waarmee je zaken wilt doen.

Schakel een incassobureau in

Wanneer je van te voren helaas niet verzekerd was tegen wanbetalers, en hier dan toch mee te maken krijgt, kun je altijd een incassobureau inschakelen. Het incassobureau zal er voor zorgen dat de klant uiteindelijk toch zal betalen en zal wanneer nodig gebruik maken van drukmiddelen, zoals een deurwaarder. Het bureau zal de debiteur eerst contacteren en het betalen van de schulden opeisen. Wanneer dit niet lukt, kan een deurwaarder onderdeel zijn van het incassotraject. Een Juristu deurwaarder kan snel overgaan tot actie wanneer dit nodig is, en is bevoegd om beslag te leggen op goederen, banktegoeden en inkomsten van de debiteur die jou geld verschuldigd is. Zo zal het inschakelen van een incassobureau, met de acties van een deurwaarder, er voor zorgen dat jouw bedrijf het geld ontvangt dat het in eerste instantie had verwacht.

Zo zijn er verschillende diensten die je kunt inschakelen om de inkomsten van jouw bedrijf te verzekeren. Zo kun je met een kredietverzekering inkomsten verzekeren, en kun je een indruk krijgen van de financiële zaken van potentiële partners. Wanneer het toch mis gaat, zal kun je een incassobureau Nederland inschakelen.

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou