3 x tips om je huis minimalistisch en warm in te richten

3 x tips om je huis minimalistisch en warm in te richten

Als je minimalisme en warmte samen wilt brengen in je interieur, dan kom je al gauw uit bij de razend populaire woontrend genaamd: Japandi. Deze woonstijl streek iets meer dan een jaar geleden bij ons neer en is een interieurtrend die het beste omschreven kan worden als karakteristiek, minimalistisch en strak. Met natuurlijke kleuren en een warme sfeer. Het is een mix van Japans design en het Scandinavische minimalisme en heeft een rustgevend effect en geeft je interieur een serene sfeer. Spreekt deze stijl jou wel aan en houd jij wel van een interieur met natuurlijke kleuren en een warme uitstraling? Hier lees je 3 x tips om je huis volgens de Japandi norm, op een minimalistische én warme manier in te richten.

Ovale vormen

Accessoires in mooie ovale vormen en ovale meubelstukken zie je steeds vaker voorbijkomen in de woontrends. En het ziet ernaar uit dat je met een mooi meubelstuk zoals bijvoorbeeld een ovale tafel, een goede investering doet. Want dit is namelijk een blijvende trend!

Ook met een ovale salontafel in de zithoek kun je de Japandi stijl goed toepassen. Misschien in combinatie met een bank in een minimalistisch design en een lichte kleur, zoals beige of zand kleur. Omdat de Japandi stijl erg minimalistisch is, zie je vaak niet heel veel losse accessoires. Zorg er daarom voor dat de accessoires die je kiest, ook echt een statement maken. Een mooie spiegel in een ovale vorm is zo’n voorbeeld. Of een unieke staande lamp met een minimalistisch design.

Lichte en natuurlijke kleuren

Het inbrengen van lichte en natuurlijke kleuren zoals gebroken wit, zand, beige en licht taupe zorgen voor een minimalistische basis in je interieur en creëren een rustgevende sfeer. Houd de muren daarom zo licht mogelijk, maar kies niet voor spierwit. De kleuren lopen namelijk het mooiste in elkaar over als het zachte warme tinten zijn en daar past spierwit niet tussen. De natuurlijke kleuren lopen door in de meubels en hierbij is het belangrijk dat je ook rekening houdt met bepaalde materialen. Licht hout, linnen en keramiek zijn materialen die je veel ziet terugkomen in de Japandi trend. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi strak linnen rolgordijn of een linnen look bank combineren met keramieken vazen met een minimalistisch design. Een keramieken vaas zelf maken is overigens een ontzettend leuk project om op te pakken als je graag creatief bezig bent. Daarnaast is het natuurlijk heel cool om je eigen creatie in je huis te hebben staan. Misschien een leuk idee om zelf aan de slag te gaan met een keramieken creatie dus!

De houten lattenwand

De echte eyecatcher die je met enige regelmaat terug ziet komen als je de Japandi stijl opzoekt, is de houten lattenwand. Een houten lattenwand bestaat uit smalle houten latjes die met kleine tussenruimte bevestigd zitten op een wandpaneel of een houten geraamte. Deze lattenwand kun je vervolgens als kamerscherm gebruiken of aan de muur bevestigen, zodat de hele wand bedekt is met dunne houten latjes. Het heeft een hele stijlvolle look en het natuurlijke materiaal komt mooi samen met de lichte kleuren in de rest van het interieur. Een perfecte match dus! Uiteraard kun je zelf bepalen hoe dun de latjes zijn en hoe ver ze van elkaar afstaan. Het resultaat is hoe dan ook waanzinnig!

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou