Rolgordijnen kopen: waar moet je op letten?

Rolgordijnen kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek bent naar rolgordijnen zul je er al snel achter komen dat de keuze enorm is. De gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse maten, vormen, materialen, kleuren en ga zo maar door. Waar begin je met zoeken? Om de zoektocht iets gemakkelijker te maken hebben we een aantal tips voor je verzameld!

5 tips voor het aanschaffen van gordijnen

1. In welke ruimte komen de rolgordijnen?

Voor welke ruimte zoek je rolgordijnen? Als je dit weet kun je al een aantal soorten rolgordijnen wegstrepen. In een ruimte waar de rolgordijnen gemakkelijk in aanraking komen met water of vocht kies je voor een ander soort dan in een woonkamer of slaapkamer. Voor je woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor sfeervolle houten jaloezieën. Terwijl je in de slaapkamer verduisterende rolgordijnen nodig hebt.

2. De juiste maat bepalen

Wanneer je weet welk soort rolgordijnen het worden moet er op de juiste manier gemeten worden om de maat te bepalen. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met het ophangsysteem van je rolgordijnen.

3. Voor welke kleur ga je?

Bij het bepalen van de kleur van je rolgordijnen is het aan te raden om na te denken over de toekomst. Rode rolgordijnen zijn mooi, maar vind je dit over 5 jaar nog steeds? Rolgordijnen zijn hartstikke duurzaam en kunnen daardoor jarenlang mee. Kies voor gordijnen Ga voor een kleur die bij jou, je gezin en je woning past.

Tip! Bekijk de kleur voor je rolgordijnen in een winkel of showroom, online kunnen deze kleuren vaak anders uitvallen.

4. Welke bedieningssysteem past bij jou?

Ga je voor rolgordijnen die je zelf naar beneden kunt trekken met een touwtje of ga je voor automatisch regelen? Want zeg nou zelf, hoe gemakkelijk is het om je rolgordijnen omlaag te kunnen doen terwijl je televisie aan het kijken bent vanuit je luie stoel.

5. Hoeveel licht mogen de rolgordijnen door laten?

We hebben het in het begin ook al kort benoemd maar denk goed na over de functie van je ruimte. Vaak slaap je prettiger wanneer het donker is in je slaapkamer, je kunt in dit geval het beste gaan voor verduisterende gordijnen. In de woonkamer is het vaak niet nodig om te gaan voor verduisterende gordijnen, wanneer je gordijnen een beetje licht doorlaten kan dit zelfs inbrekers afschrikken. Bij rolgordijnen is het belangrijk om in gedachten te houden dat er aan de zijkanten wel licht doorheen komt waardoor ze nooit 100% verduisterend zijn.


 

Wij zijn heel benieuwd welke rolgordijnen jij in je woning hebt hangen, laat het ons weten via social media!

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou