5x tips om je slaapkamer gezelliger te maken

5x tips om je slaapkamer gezelliger te maken

Ben jij iemand die veel tijd doorbrengt in de slaapkamer? Dus niet alleen om te slapen, maar ook om te relaxen? Dan is het wel zo leuk als je tijd doorbrengt in een gezellige ruimte. Als jouw slaapkamer nu allesbehalve gezellig is, kan het goed zijn om hier iets aan te doen. Want relaxen in een gezellige slaapkamer is toch wat leuker dan relaxen in een saaie slaapkamer. Hoe je jouw slaapkamer gezelliger kunt maken? Dit is op verschillende manieren mogelijk. Wij zetten hieronder vijf tips voor je op een rij, dus lees snel verder!

Je muren pimpen

Als je jouw slaapkamer graag wat gezelliger wilt maken, is het ten eerste goed om eens te kijken naar je muren. Heb je hier al een lange tijd niets aan gedaan en vind je dit niet bepaald sfeer uitstralen? Dan kan het een goede mogelijkheid zijn om je muren te pimpen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld je muren in een compleet nieuw kleurtje of patroon. Dit kun je realiseren door de muren in je slaapkamer te verven of te behangen. Door een nieuw kleurtje of patroon ziet jouw slaapkamer er meteen als nieuw uit.

Als je jouw muren nog wat kaal vindt, kun je deze ook gezelliger maken door wat muurdecoratie toe te voegen. Bij muurdecoratie kun je denken aan bijvoorbeeld posters, muurstickers, muurplanken of muurkasten. Of je nu kiest voor compleet nieuwe muren of slechts wat muurdecoratie: je slaapkamers zal meteen meer sfeer krijgen als je jouw muren pimpt.

Kies voor dimbare verlichting

Ook de verlichting speelt een grote rol in de sfeer van jouw slaapkamer. Als je hier iets aan wilt veranderen, kan het goed zijn om eens te kijken naar dimbare verlichting. Hierbij heb je veel mogelijkheden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan led spotjes. Als je kiest voor dimbare ledverlichting, kun je het licht aanpassen naar de situatie. Als je veel licht nodig hebt om bijvoorbeeld iets te lezen of om een film te kijken, dan zet je het licht fel. Heb je weinig licht nodig en op zoek naar sfeer? Dan kan je deze spotjes gemakkelijk dimmen, waardoor het er direct gezelliger uitziet. En dat is niet het enige pluspunt, want als je voor ledverlichting kiest in de slaapkamer bespaar je ook nog eens veel energie.

Een stijlvol bed

Je bed is een belangrijk meubel in de slaapkamer, dus het is goed om hier voldoende aandacht in te stoppen. Hoe mooier jouw bed eruitziet, hoe meer sfeer jouw slaapkamer zal hebben. Kijk dus eens naar hoe jouw bed er nu uitziet en wat je graag zou veranderen. Als je bed ondertussen al flink verouderd is, kan het natuurlijk een idee zijn om voor een nieuwe te gaan. Echter kun je ook met een mooi, nieuw dekbedovertrek al een heel eind komen. Kies voor een dekbedovertrek dat goed past bij de kleuren en stijl van je slaapkamer, zodat het een mooi geheel wordt.

Voeg accessoires toe

Zeg je meer gezelligheid in de slaapkamer, dan zeg je accessoires. Slaapkameraccessoires kunnen echt een boost geven aan jouw slaapkamer. Heb je nog maar weinig accessoires in je slaapkamer momenteel? Dan kan het een idee zijn om hier verandering in te brengen. Bij slaapkameraccessoires zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld sierkussens, plaids, nachtkastjes, kandelaren, vazen en kamerplanten.

Voeg een vloerkleed toe

Waar je ook zeker over kunt nadenken als je meer gezelligheid wilt creëren in je slaapkamer, is een vloerkleed in de slaapkamer. Vloerkleden zien we steeds meer in interieurs terugkomen en dat is niet zomaar zo. Je kunt dit helemaal laten matchen met de rest van je slaapkamer, want er zijn talloze soorten. Het kan echt een boost geven aan de gezelligheid in je slaapkamer én het zorgt ervoor dat je niet snel meer koude voeten hebt!

Deze tips kun je in gedachten houden als jij van plan bent om je slaapkamer te pimpen. Met bovenstaande dingen kun je ervoor zorgen dat de ruimte er gezelliger uit komt te zien. Een paar aanpassingen kan al een wereld van verschil zijn, dus het is zeker de moeite waard!

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou