Tips bij het kiezen van nieuw behang

Tips bij het kiezen van nieuw behang

Als het gaat om interieurontwerp, kunnen kleine veranderingen een groot impact hebben. Een vorm van nieuw leven blazen in een ruimte is door de muren te voorzien van nieuw behang. Het enige nadeel is dat er veel mogelijkheden zijn als het aankomt bij het selecteren van behang dat bij jouw en de woning past. 

In dit artikel geven we een aantal tips die kunnen helpen bij het kiezen van nieuw behang dat bij jouw keuzes past.

Stijlkeuze 

Bij het kiezen van nieuw behang is het belangrijk om rekening te houden met de stijl. Je wilt dat het behang past bij het interieur en uiteraard je persoonlijk. Er zijn diverse stijlen behang die je online kunt vinden, van traditionele stijlen tot moderne stijlen tot een stijl die past bij bijvoorbeeld het industrieel interieur

Je kunt met behang namelijk nieuwe decoratieve effecten toevoegen aan een ruimte. Door het juiste behang te selecteren kun je een kamer ook nieuwe kracht geven, zoals het groter, breder of hoger maken dan dat het werkelijk is. 

Behang komt namelijk voor in verschillende texturen. Je kunt een gestructureerd behang kiezen om je muren meer interesse en diepte te geven, of je kunt een glad behang kiezen als je de voorkeur geeft aan een meer minimalistische look.

Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om inspiratie van behang op te doen! 

Kleurkeuze

Een ander belangrijke overweging die je moet maken is kleurkeuze. Als je een gedurfd statement wilt maken, kies dan voor een felle kleur. Als je een meer rustgevende en ontspannen sfeer wilt creëren, kies dan voor een zachte kleur.

Mocht je moeite hebben met het kiezen van de juiste kleur, dan kun je gebruik maken van een kleur waaier. Aan de hand van een kleur waaier kun je alle kleuren zien en de perfecte kleur selecteren. 

Gebruik samples

Bij behang is het mogelijk om samples te bestellen. Hierdoor kun je favorieten selecteren en gebruiken als voorbeelden. Het is handig om het van het juiste perspectief te zien, maar het is ook handig om advies te krijgen van familie en vrienden. 

Doorgaans weten vrienden wat jouw stijl is en door meerdere samples te pakken, kunnen ze advies geven. Overigens is het belangrijk om jouw eigen gevoel voorop te zetten. Het is ten slotte jouw keuze voor welk behang je gaat kiezen. 

Meet de muren

Het is belangrijk om de afmetingen te weten voordat je nieuw behang gaat bestellen. Tip, bestel altijd een paar meter meer dan nodig is. Het is beter om wat over te houden dan tekort te komen. Je kunt ook afspreken met de verkoper om meer behang te kopen en het resterende terug te brengen. Al is dit niet bij iedere verkooppunt mogelijk, maar zeker het proberen waard. 

Hopelijk kun je met deze tips de juiste keuze maken voor het selecteren van nieuw behang. 

We wensen je ook direct veel klusplezier en vooral met het strijken van het behang. Hopelijk heb je de juiste keuze gemaakt en kun je genieten van zeer mooi behang! 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou