Aardetinten in jouw badkamer

Aardetinten in de badkamer zijn momenteel echt een trend. Je creëert hiermee een warme badkamer met een natuurlijke uitstraling. Een ideale sfeer voor een badkamer! Iedere aardetint heeft zo zijn eigen sfeer en stijl waardoor je er alle kanten mee op kunt. Wil je graag alles weten over aardetinten in je badkamer? Je leest het hieronder.

Verschillende kleuren

Aardetinten bestaan uit verschillende kleuren en tinten. Zo heb je bijvoorbeeld de verschillende zandtinten, maar ook donkerdere kleuren als Terracotta. Je kunt bij het samenstellen van je badkamer voor een van deze kleuren kiezen, maar ook een combinatie maken. Over het algemeen combineren de aardetinten namelijk goed met elkaar. Je weet in ieder geval zeker dat je dan een oase van rust en frisheid creëert.

Tegels met aardetinten

Een van de manieren om aardetinten toe te voegen aan je badkamer is door te kiezen voor tegels in een van deze kleuren. Wanneer je bijvoorbeeld voor een beige badkamer wil gaan, kun je de badkamer bekleden met beige tegels. Je kunt de volledige badkamer bekleden met één kleur tegels. Of kies er juist voor om de aardetinten op een van de wanden terug te laten komen en voor de rest van de badkamer voor een andere kleur te kiezen. Net wat jij mooi vindt en bij je past!

Verschillende kleuren sanitair

We kennen vooral wit sanitair in badkamers, maar wist je dat er ook nog heel veel andere kleuren sanitair verkrijgbaar zijn? Zo zijn er een aantal aardetinten die bij het sanitair terugkomen. Neem bijvoorbeeld beige of taupe, hierbij kun je onder andere kiezen voor een toilet of wastafel. Je kunt hierdoor op een hele unieke manier de aardetinten terug laten komen in je badkamer in plaats van alleen de muren verfen. Je weet in ieder geval zeker dat je het niet heel vaak bij andere badkamers terug ziet komen.

Badkamerstijlen met aardetinten

Wil je graag de aardetinten in de badkamer terug laten komen, maar weet je niet goed bij welke stijl deze tinten passen? We hebben er een aantal voor je uitgelicht:

  1. Landelijke badkamer: in een landelijke badkamer wordt er veelal gekozen voor natuurlijke kleuren, waaronder de aardetinten. 
  2. Design badkamer: je kunt bij een design badkamer vrijwel iedere kleur laten terugkomen. Bij deze badkamerstijl wordt er wel vaker voor de meer opvallende kleuren als blauwe en groene aardetinten gekozen.
  3. Luxe badkamer: bij een Luxe badkamer kun je voor vele kleuren kiezen, waaronder dus aardetinten. Daarbij kun je kiezen voor de lichtere tinten, maar ook voor de meer donkere kleuren als Terracotta en donkergrijs.
  4. Scandinavische badkamer: de Scandinavische badkamer is een mix van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Tinten als beige en gebroken wit komen vaak voor bij deze badkamerstijl.
  5. Minimalistische badkamer: net zoals bij de Scandinavische badkamer wordt er bij een minimalistische badkamer vaak voor de meer lichte aardetinten gekozen. Voornamelijk de zandkleuren zijn bij deze stijl erg populair.

Maak jouw moodboard

Wil je graag wat meer inspiratie opdoen voor jouw badkamer met aardetinten? Je kunt dit heel eenvoudig doen door een moodboard te maken. Hierbij verzamel je alle foto’s, teksten en kleuren die je mooi vindt en plaatst het op je moodboard. Je kunt hiervoor goed op Pinterest kijken, maar ook op websites van badkamerwinkels. Neem bijvoorbeeld een kijkje op www.sani4all.nl, waar je allerlei kleuren en stijlen vindt. Je kunt je moodboard natuurlijk meenemen naar een badkamerwinkel en je daarover laten adviseren!

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou