Al het moois wat de Canarische eilanden te bieden heeft

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: de Canarische eilanden. Deze eilanden liggen niet ver van Marokko en de zon schijnt hier bijna altijd. Eén van deze eilanden is Gran Canaria. Voor velen ook een bekend eiland. Het lopesan baobab resort is een resort op dit eiland dat Afrika als inspiratiebron gebruikt heeft. De landschappen en cultuur van dit continent zijn terug te zien in het resort. Ben jij benieuwd naar de andere Canarische eilanden? Hier beschrijven wij alle ins en outs van de eilanden. Lees daarom zeker verder.

Het ontstaan van de eilanden

De Canarische eilanden zijn ontstaan als gevolg van een vulkaan. Er wordt gezegd dat de eerste twee eilanden 18 jaar geleden zijn ontstaan. Dit zijn Lanzarote en Fuerteventura. De eilanden samen vormen nu een oppervlakte van 7447 km2. De eilanden zijn erg divers in landschappen. Zo zijn er genoeg stranden te vinden, maar er zijn ook woestijngebieden en bergen te zien op de eilanden. Bezoek de Canarische eilanden en je hebt gegarandeerd warm weer. Door de winden vanuit de Sahara is er het hele jaar door een warm klimaat. Vroeger zagen mensen de eilanden als het verzonken Atlantis of als fortuin eilanden.

De meest bekende eilanden

De Canarische eilanden bestaan uit 7 eilanden, namelijk La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en El Hierro. Ieder eiland heeft zo een eigen cultuur en uitstraling. La Palma heeft drakenbloedbomen en bewoners hebben weelderige tuinen. Dit maakt het eiland het groenste eiland van de Canarische eilanden. La Palma heeft de vorm van een vuistbijl en een oppervlakte van 706 m2. Tenerife is ook een van de bekende eilanden. Dit is het grootste eiland van de Canarische eilanden met ongeveer 700.000 inwoners. Net als Gran Canaria wordt het eiland gescheiden in twee klimaten. Zo heeft ieder eiland bepaalde eigenschappen waar het eiland mee geassocieerd wordt.

Tip: Bekijk ook de populairste vakantielanden van Nederlanders

Bekijk de verschillen

Vind je het lastig om te kiezen tussen de Canarische eilanden? Toch zijn er genoeg verschillen tussen de eilanden waar jij je keuze op kan baseren. Zo is een vakantie naar La Palma meer gericht op natuur en minder op stranden. Fuerteventura heeft minder groen en biedt meer zon en strand. Dit eiland wordt meer bezocht door zonaanbidders. Boek een vakantie naar Lanzarote als jij de architectuur belangrijk vindt. Het eiland is namelijk bedekt met zwart, roze, paars en okerkleurig gestold lava. Er is hierdoor een maanlandschap ontstaan.

Kies uit één van de zeven eilanden en laat je verrassen!

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou