Top 5 populairste vakantielanden voor Nederlanders

Top 5 populairste vakantielanden van Nederlanders

Sommige zijn nog ieder jaar op vakantie geweest andere zijn door de corona pandemie al twee jaar thuis gebleven. Maar nu het allemaal weer een beetje mag waar ga je dan naar toe? Wij zetten de tien populairste vakantielanden voor je op een rij.

5. Frankrijk

Op nummer vijf in dit lijstje bevindt zich Frankrijk. Ieder jaar gaan ontzettend veel Nederlands naar Frankrijk. Voor een stedentrip is de hoofdstad Parijs ontzettend populair. Tijdens je vakantie kun je de mooiste plekken als Monaco of Lyon bezoeken. Het voordeel aan Frankrijk is dat je hier ook gewoon heen kunt met je auto of met de camper.

4. Verenigde Staten

Het enige niet-Europese land uit ons top 10 lijstje zijn de Verenigde Staten. Hiermee kunnen we dus concluderen dat Amerika voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming is buiten Europa. Maar wij begrijpen wel waarom. De Verenigde Staten zijn zo enorm groot en hier is zo intens veel te zien. Grote steden als New York en Los Angeles of grote Natuurparken als het Yosemite National park in Californië of het Glacier National Park in Montana.

3. Griekenland

In dit lijstje behoort natuurlijk ook Griekenland. Deze vakantiebestemming is ontzettend populair, onder de jeugd maar ook onder de gezinnen. De populairste plek in Griekenland is de hoofdstad, het eiland Rhodos. Andere populaire plekken zijn Kreta, Kos, Zakynthos en Santorini. Voor de jongerenvakanties is de bestemming Chersonissos, ook wel Cherso ontzettend populair. Op de verschillende eilanden vind je prachtige witte stranden, leuke straatjes, lichte gebouwen en helderblauw water.

2. Italië

Op nummer twee in dit lijstje vinden we de laars van Europa, Italië. Als we aan Italië denken denken we meteen aan het lekkere eten, de pizza, pasta’s en schepijs. Maar het mooie land heeft nog veel meer te bieden dan alleen dat. Zo kun je met een gondel varen door de smalle wateren in Venetië of de toren van Pisa bekijken in de hoofdstad Rome. Het is een prachtig vakantieland voor jong en oud.

1. Spanje

Op nummer een in dit lijstje staat Spanje. Maak een fietstocht in de mooie hoofdstad Barcelona of bezoek de prachtige stranden op Formentera. Spanje is populair voor alle soorten vakanties. Een jongerenvakantie op Mallorca, een stedentrip naar Valencia of lekker relaxen aan de stranden in Malaga. Het land is ontzetten populair en wij begrijpen waarom.

Naast het bovenstaande lijstje zijn er natuurlijk nog honderden andere vakantiebestemmingen. Mensen kiezen een vakantiebestemming om verschillende redenen. De een wilt lekker genieten in de zon en helemaal niets doen en de ander wilt het land verkennen. Voor welke vakantiebestemming ga jij dit jaar?

NOTFOUND Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou