Deze 3 klussen in huis kun je makkelijk zelf uitvoeren!

Je hebt het waarschijnlijk al een keer meegemaakt. Je bent bezig met iets in huis en denkt bij jezelf: ‘Ik zou eigenlijk iemand moeten inhuren om dit te doen’. Maar voordat je de telefoon pakt en een vakman belt, neem dan eerst even de tijd om te bedenken of dit een taak is die je gemakkelijk zelf zou kunnen doen. Je zal verbaasd zijn over hoe gemakkelijk sommige klusjes zijn! Niet alles is zo lastig als het plaatsen van een dakkapel. Daarnaast bespaart het je natuurlijk ook een hoop geld. Je hoeft dus echt niet overal een expert voor in te schakelen. Haal het juiste gereedschap bij Mastertools.nl en ga aan de slag. Want deze 3 klussen in huis kun je makkelijk zelf uitvoeren!

Een lekkende kraan repareren

Een druppende kraan kan je niet alleen gek maken, maar kan ook veel water (en geld) verspillen! Probeer het probleem zelf op te lossen voordat je een loodgieter belt. Vaak kan een eenvoudige aanpassing aan de interne onderdelen van de kraan het druppelen stoppen. Sluit eerst de watertoevoer naar je gootsteen af en verwijder dan de hendel. Binnenin de hendel moet je een schroef zien. Draai die met de klok mee tot hij vastzit. Zet alles weer in elkaar en schakel de watertoevoer in. Hopelijk is je kraan nu drupvrij!

De dakgoten schoonmaken

Dit is zo’n taak die altijd uitgesteld lijkt te worden tot het absoluut noodzakelijk is. Niet alleen is het tijdrovend, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet. Met een beetje kennis van zaken kan deze klus echter gemakkelijk in een middag geklaard worden. Alles wat je nodig hebt is een ladder, een paar handschoenen, en een vuilnisbak of zeil om onderweg het puin op te vangen. Begin met het verwijderen van grote stukken puin zoals takjes, bladeren en eikels. Als de grotere stukken zijn verwijderd, gebruik dan een slang om al het vuil of modder weg te spoelen dat aan de zijkanten van de dakgoten vastzit. Gebruik tenslotte een gootschep of een kleine bezem om al het resterende vuil te verwijderen.

Een gordijnrails ophangen

Is je slaapkamer aan een makeover toe? Een van de klussen die je kunt doen is het ophangen van (nieuwe) gordijnen. Dit is een klus die je prima zelf kunt doen. De meest gebruikelijke methode is om een gordijnrails in de muur te schroeven, maar je kunt hem ook ophangen aan het plafond. Als je besloten hebt waar je ze wilt ophangen, markeer je de plek dan met een potlood, zodat je weet waar je de gaten moet boren. Meet vervolgens de breedte van je gordijnen en tel er aan elke kant ongeveer 10 cm bij op. Dit geeft je genoeg ruimte om de gordijnen te verstellen als ze zijn opgehangen. Gebruik tenslotte een waterpas om ervoor te zorgen dat de gordijnrails waterpas hangen voordat je ze vastschroeft. Veel succes!

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou