Geef je woonkamer meer sfeer met deze tips

Een woonkamer is een leefruimte. Een plek om tot rust te komen, alleen of samen met andere gezinsleden of bewoners. Speel samen een spelletje of kijk naar een serie op de televisie. Of neem plaats in een relaxfauteuil en doe even helemaal niets, dat mag natuurlijk ook. Met deze vier styling tips breng je meer sfeer in je woonkamer en geniet je van ieder moment thuis.

1. Speel met schaduw

Je komt vaak tips tegen over verlichting in huis. Lichte kleuren, meer ruimte. Warm licht of koel licht, we kennen het zo langzamerhand wel. Onze tip is niet licht maar juist de duisternis. Plaats een schemerlamp in de hoek van de kamer met een grote plant ervoor. De bladeren zorgen voor een bijzondere schaduwval in de woonkamer. Je kunt hetzelfde doen met een room divider of een doorzichtig raster. Dit is een truc die vaak in films wordt toegepast om decors een bijzondere sfeer te geven en het werkt ook zeker in huis. Zorg er wel voor dat je LED lampen gebruikt die niet heet worden zodat je gedroogde bloemen vlam vatten en voorkom direct contact met het schaduw object.

2. Vervang de raamdecoratie

Wordt het tijd voor nieuwe gordijnen? Weg met die oude stofnesten en ga voor plissegordijnen. Deze trendy raamdecoratie is leverbaar met een enkele of dubbele laag stof. Het harmonica effect houdt het midden tussen vouwgordijnen en rolgordijnen met een strakke doch decoratieve uitstraling. Er is voldoende keuze in zowel kleurstelling als lichtdoorlating zodat je iedere woonkamer meer sfeer kunt geven. Als je toch van plan bent om de raamdecoratie te vernieuwen pak het dan direct goed aan met elektrische plissegordijnen. Die kun je met een afstandsbediening openen en sluiten of koppelen aan je smart home. Dan heb je direct een groot aantal nieuwe mogelijkheden in je woonkamer…

3. Bedien de woning met je stem

Kinderen luisteren niet naar je, huisdieren ook niet. Gelukkig is er altijd een vriendelijke spraakassistent die jouw vragen zal beantwoorden. En dat gaat verder dan het weerbericht of een mop vertellen. Laat jouw digitale butler de gordijnen openen of de lichten dimmen, vanaf de bank met een stukje kaas in de ene hand en een goed glas wijn in de andere. Leef als een Romeinse Keizer terwijl je naar je persoonlijke Colosseum kijkt (Squid Game serie 2 op de televisie bijvoorbeeld). In het begin voelt het een beetje vreemd zo’n smart speaker in huis maar het went heel snel. Je creëert er een soort ‘flow’ mee in je leven, in plaats van knoppen klikken gewoon even een commando geven. En dat werkt zeker sfeerverhogend.

>> Hypotheek afsluiten: wel of geen hypotheekadviseur? Je leest het hier << 

4. Slimmer wonen is sfeervol wonen

Die stem bediening is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg. Bekijk Somfy.nl voor een overzicht van de mogelijkheden met smart home toepassingen. Van Hue lampen tot aan Sonos luidsprekers of camera beveiliging; het is allemaal mogelijk binnen een ‘slim’ huis. Door voorkeur programma’s in te stellen kun je met een druk op de knop, een tik op een beeldscherm of met je stem direct kiezen voor relax modus, studeren of een filmpje kijken. Laat de gordijnen sluiten, de lampen dimmen en geniet met volle teugen van jouw woonkamer.

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou