Gehoorbescherming: onmisbaar voor feesten, festivals en werk!

We genieten allemaal van het feesten en dansen op onze favoriete muziek, maar we moeten ook aan gehoorbescherming denken. Als je de volgende keer naar een feest of festival gaat, denk dan twee keer na voordat je zonder gehoorbescherming de deur uitgaat. In deze blog leggen we uit waarom gehoorbescherming zo belangrijk is en hoe je jezelf kunt beschermen tegen de schadelijke gevolgen van harde geluiden. Lees snel verder en ontdek waarom gehoorbescherming ook onmisbaar is voor jou.

Blijvende gehoorschade

Wist je dat blootstelling aan geluid boven de 80 decibel gehoorschade kan veroorzaken? Als je langdurig aan geluid boven de 80 decibel wordt blootgesteld, kan dit leiden tot blijvende gehoorschade. De blijvende gehoorschade kan zorgen voor problemen met communiceren, concentratie en in sommige gevallen zelfs tinnitus: ongeneesbaar oorsuizen. Geen pretje dus! Het is daarom essentieel om in situaties met veel lawaai gehoorbescherming te dragen om schade te voorkomen.

Oordopjes

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming verkrijgbaar, afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt en je persoonlijke voorkeur. Zo zijn er oordopjes die je kunt gebruiken tijdens het zwemmen, motorrijden of op festivals. Deze oordopjes zorgen ervoor dat het geluid wordt gedempt, maar je kunt nog wel genieten van de muziek en gesprekken voeren met anderen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een silent disco organiseren, op die manier kan iedereen bepalen hoe hard zijn of haar geluid staat. Lees hier meer over het organiseren van een silent disco. Ook zijn er oorkappen beschikbaar, deze zijn dan weer geschikt voor bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden waar het geluid vaak veel harder is.

Otoplastieken

Een ander type gehoorbescherming zijn de zogenaamde otoplastieken. Dit zijn op maat gemaakte oordoppen die perfect op je zijn afgestemd en op de specifieke situatie waarin je deze oordoppen wilt gaan gebruiken. De otoplastieken worden gemaakt van siliconen of van acrylaat. Doordat ze op maat gemaakt worden, sluiten ze perfect aan op je gehoorgang waardoor ze erg comfortabel in je oor zitten. Daarnaast zijn ze geschikt voor langdurig gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Otoplastieken nodig? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Hearings om jouw oren optimaal tegen schadelijke geluiden te beschermen!

Bescherm je oren

Gehoorbescherming is onmisbaar, of je ze nu nodig hebt voor werk of voor het bezoeken van een feestelijk concert. Geluidsoverlast kan ernstige en blijvende schade veroorzaken, maar dat is te voorkomen met de juiste gehoorbescherming. Zo bieden bijvoorbeeld otoplastieken een uitstekende optie voor iedereen die regelmatig wordt blootgesteld aan harde geluiden. Met deze op maat gemaakte oordoppen ben je verzekerd van optimale bescherming en comfort, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je favoriete activiteiten. Het is belangrijk om onze oren te beschermen, want zo kunnen we nog lang blijven genieten van de mooie geluiden om ons heen.

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou