Gezond eten bestellen, zo doe je dat

Gezond eten bestellen, zo doe je dat

We kennen het allemaal; Na een lange dag totaal geen zin meer hebben om nog een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. De verleiding om een pizza in de oven te schuiven is groot. Het alternatief is natuurlijk om lekker even snel iets te eten te bestellen. Eten bestellen staat vandaag de dag nog altijd gelijk aan ongezond. Dat dit echt niet meer zo hoeft te zijn, dat lees je hier!

Wat schaft de online pot?

Ben je de gelukkige inwoner van een (middel)grote stad? Dan is deze vraag waarschijnlijk snel te skippen. De markt is dan waarschijnlijk enorm verzadigd en kun je de wereldbol rond qua smaken bestellen.

Ben je beperkt tot een gebied met iets minder opties? Geen paniek, ook dan zijn er ongetwijfeld verantwoorde opties. Belangrijk is natuurlijk om vooraf te bepalen waar jij en je eventuele tafelgenoten zin in hebben. Wordt het Thais of toch Italiaans?

Wat staat er op de kaart?

Je denkt wellicht bij de optie Italiaans meteen aan een met kaas druipende pizza, maar kijk iets nauwkeuriger op de kaart. Bijna iedere keuken heeft ook gezonde opties. In Italië kun je voor een heerlijke salade Caprese gaan, eventueel gecombineerd met en tomatensoep of volkoren broodje.

Het voordeel van deze keuze is dat de andere gasten aan tafel kunnen kiezen wat ze willen, óók dus die vette pizza. Bij gezond eten bestellen ben je dus zeker niet alleen overgeleverd aan die hippe, dure, vegan, verantwoorde start-ups. Uiteraard zijn deze ook leuk om te proberen, maar denk ruim.

De gezonde trucjes

Naast de keuze voor een verantwoord gerecht, zijn er ook nog een aantal trucjes te bedenken waarmee je je keuze een stuk gezonder maakt. Vraag bij een salade bijvoorbeeld altijd om de dressing apart. Vaak zijn dit de calorieknallers die ruim toegevoegd worden.
Door het los te vragen heb je hier zelf de controle over. Hetzelfde geldt voor andere toevoegingen, wissel bijvoorbeeld de bijgeleverde friet voor extra groente.

Communiceer meer

Ook kun je bij je online bestelling vaak een notitie meegeven. Zo kun je verzoeken om het vlees niet in boter te bakken maar te grillen, of varkensvlees in te wisselen voor kip. Kleine verschillen, groot resultaat. Het ene restaurant is hier wel soepeler mee dan de ander.
Recent hebben wij voor een groot gezelschap sushi besteld, inclusief mensen met dieetwensen. Aan het eind van het diner konden we concluderen; Iedereen at met tevredenheid mee. Kortom, verantwoord sushi bezorgen in Eindhoven is gewoon goed mogelijk.

Je hoeft je dus niet meer tot een kleine niche aan restaurants te beperken om zonder schuldgevoel op je bank met lekker eten te nestelen. Er is bij (bijna!) ieder restaurant wel een verantwoorde keuze mogelijk.

En wanneer je er niet helemaal zelf uitkomt, schroom dan niet om de hulp van de experts in te roepen. Want een kijkje in de keuken? Dat krijgen zij natuurlijk alleen!

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou