Stoppen met Cafeïne Drinken

Niets is zo lekker als in de morgen opstaan met een lekker kopje koffie! Je krijgt direct een energie boost waardoor je er weer tegenaan kan. Echter, zit er helaas veel cafeïne in zulke dranken. Hierdoor kan het zijn dat jouw bloeddruk hoger wordt en dat je slapeloosheid ervaart. Wil jij dit ook zoveel mogelijk voorkomen? Ontdek hier wat cafeïne is en wat de voordelen zijn van cafeïnevrije koffie!

Wat is Cafeïne?

We weten allemaal ongeveer wat het is, maar wat doet het precies? Cafeïne is een van de meest verslavende producten ter wereld. Deze stof zorgt voor extra energie en een verbeterde concentratie. Echter, is dit alleen het geval wanneer het met mate genuttigd wordt. Cafeïne is een stof die snel wordt opgenomen in het bloed. Hierdoor krijg je direct een energie boost bij het drinken van dranken die cafeïne bevatten. Bij het drinken van teveel koffie, kunnen er negatieve effecten ontstaan. Wanneer je teveel cafeïne binnenkrijgt, kan dat leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn, misselijkheid en meer. Maar wanneer weet je of het teveel is? Dat is moeilijk in te schatten omdat het voor iedere persoon verschilt.

Hoe wordt cafeïne vrije koffie gemaakt? 

Wist je dat cafeïnevrije koffie eigenlijk niet helemaal cafeïne vrij is? Dat klopt! Cafeïnevrije koffie bevat meestal twee tot vier milligram cafeïne per kopje van 125 milliliter. Echter is dit veel lager dan 60 tot 85 milligram in normale koppen koffie.

Er zijn verschillende manieren om koffie cafeïnevrij te maken, de eerste manier maakt gebruik van directe oplosmiddelen. Hierbij worden de koffiebonen cafeïnevrij gemaakt doordat ze in water geweekt worden met dichloormethaan. Deze stof zorgt ervoor dat de cafeïne zich er aan bindt. Nadat de bonen geweekt zijn, worden ze voorbereid en uiteindelijk worden de bonen gebrand om de resten van het dichloormethaan te verwijderen. De tweede manier lijkt veel op de eerste, echter wordt er nu gebruik gemaakt van actieve koolstof. De bonen worden geweekt waarna de cafeïne uit het water wordt gehaald met behulp van de koolstof.

Voordelen van Cafeïnevrije dranken

Wat levert het jou op als je overstapt op cafeïnevrije koffie? Het nuttigen van cafeïnevrije koffie zorgt voor het tegengaan van veroudering en is gewoon beter voor je gezondheid. Daarnaast zorgt het voor een lager en gezonder cholesterolgehalte en, door de verbeterde bloedsomloop, is de kans op bloedpropjes een stuk kleiner. Heb je last van slapeloosheid? Dan begin snel met cafeïnevrije koffie! Het helpt bij problemen met de zenuwen, slapeloosheid en angst. Daarnaast verkleint het de kans op ziektes zoals reuma en diabetes type twee. Ben jij dus op zoek naar dezelfde smaak maar een gezondere variant waarvan je meer kunt nuttigen? Dan is cafeïnevrije koffie de perfecte oplossing voor jou!

Conclusie

De voordelen van cafeïnevrije koffie zijn bijna oneindig. Naast de vele gezondheidsvoordelen dat het met zich meebrengt, is de smaak ook nog steeds erg goed. Hierdoor kun jij genieten van de perfecte kop koffie. Stap dus snel over en ervaar de voordelen voor jezelf!

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou