Tips voor de lekkerste smoothies

Ben je ook zo gek van een heerlijk frisse smoothie in de ochtend of overdag als tussendoortje? Met een smoothie vol met het lekkerste fruit en de meest gezonde groenten begin je fris aan je dag. Weet je niet precies hoe je een smoothie moet maken of heb je geen inspiratie? Met deze tips maak je ongetwijfeld de lekkerste smoothies!

Welke materialen heb je nodig?

Het voordeel van een smoothie: je hebt er bijna geen materialen voor nodig! Je hebt enkel een blender of een staafmixer met een mengbeker, een citruspers en wat mooie glazen, om de smoothie in de serveren, nodig. Wil je je smoothie liever meenemen? Dan raden wij je aan om een smoothiemaker aan te schaffen. Deze mixt je smoothie in de beker waarin je hem meeneemt! 

Gebruik fruit als basis voor je smoothie

Wanneer je aan een smoothie denkt, denk je automatisch aan fruit. Hierbij kan je afwisselen tussen vers fruit en diepvriesfruit. Tijdens de warme zomerdagen zal je voorkeur waarschijnlijk uitgaan naar diepvriesfruit, aangezien deze je smoothie extra verfrissend maken. Bovendien ben je ook nog eens milieubewust bezig wanneer je fruit gebruikt voor smoothies, welke anders op de composthoop zouden belanden. Denk aan die ene banaan die net een beetje te rijp is geworden of die kiwi die een beetje te zacht is. Snijd deze in stukjes en vries ze gemakkelijk zelf in. Zo kun je dit fruit later gebruiken voor je smoothie. 

Voeg er wat groenten aan toe

Er wordt aanbevolen 2 stuks fruit per dag te eten. In een smoothie gebruik je vaak meer dan deze 2 aanbevolen stuks fruit. Hierdoor drink je ongemerkt ook een heleboel suiker. Om deze reden is het een goed idee om wat groenten toe te voegen aan je smoothie. Een goede verhouding is 60% fruit en 40% groenten. Groenten zoals spinazie, wortel, selder en avocado gaan goed met fruit samen! Wil je wat extra vezels aan je smoothie toevoegen? Dan kun je bijvoorbeeld een eetlepel havermout toevoegen. 

De juiste volgorde ingrediënten

Wil je dat de blender zo lang mogelijk naar behoren blijft werken? Dan is het goed om de ingrediënten in de ‘juiste’ volgorde erin te stoppen. Begin met het sap, de melk of het kokoswater. Vervolgens voeg je de zachtste stukken fruit en de in reepjes gesneden bladgroenten toe. Daarna kun je eventueel yoghurt toevoegen. Dan zijn harder fruit en groenten aan de beurt. Eindig met de ijsblokjes of het diepvriesfruit. Nog een extra tip om je blender zo lang mogelijk in leven te houden: begin altijd met mixen op lage snelheid en na verloop van tijd pas hoger. 

Aan de slag!

Nu je weet hoe je eenvoudig tot de meest lekker smoothies komt, is het tijd om aan de slag te gaan. Gebruik onze top 5 lekkerste smoothies voor inspiratie of ga zelf experimenteren. Wanneer je zelf gaat experimenteren, kan het voorkomen dat het mis gaat met de smaak. Geen zorgen! Wij hebben tips. Smaakt je smoothie te zoet? Dan kun je wat extra groenten of een snufje zout toevoegen. Smaakt je smoothie juist te bitter? Voeg dan wat extra fruit toe en je smoothie zal heerlijk smaken!

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou