Tips voor het onderhouden van lederen meubels

Lederen meubels zijn een populaire keuze voor veel huizen omdat het een klassieke look en sfeer biedt die moeilijk te repliceren is met andere materialen. Hoewel leren meubelen vaak als hoogwaardig en luxueus worden beschouwd, is het belangrijk om te onthouden dat het, net als elk ander meubel, regelmatig onderhoud en verzorging nodig heeft om er op zijn best uit te zien.

In dit artikel bespreken we enkele tips om je lederen meubels zo te onderhouden dat ze jarenlang meegaan.

Investeren in lederen meubels

Als het gaat om het inrichten van een woning, kiezen veel mensen voor leren meubelen. Leer heeft een aantal voordelen die het een goede investering maken. Ten eerste is het extreem duurzaam. Met de juiste zorg kan een leren bank jaren of zelfs decennia meegaan. Daarentegen zullen stoffen bekledingen meestal al na enkele jaren tekenen van slijtage vertonen. Leer is ook heel gemakkelijk schoon te maken. Gewoon afvegen met een vochtige doek is meestal alles wat nodig is om het er als nieuw uit te laten zien. 

Ten slotte hebben leren meubelen een tijdloze aantrekkingskracht die kan helpen om elke kamer een vleugje klasse te geven. Lederen eetkamerstoelen kopen is doorgaans zeer populair onder de consumenten als lederen meubel. Het is daarnaast ook zeer eenvoudig om online te vergelijken en te bestellen van leren meubels.  

Hoe kun je leren meubels schoon te maken?

Het kan lastig zijn om leer schoon te maken en te houden. Als eerst stofzuig regelmatig met de zachte opzetborstel om stof en vuil te verwijderen. Ten tweede, veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk af met een schone, vochtige doek. Ten derde, breng om de paar maanden een leer conditioner aan om barsten en vervagen te voorkomen. 

Bij het reinigen van leren meubels is het belangrijk om geen agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen te gebruiken, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Met een schone en nette leren meubel kun je je woonkamer sfeervoller maken

Hoe lederen meubels te beschermen tegen schade?

Gebruik eerst altijd een onderzetter bij het plaatsen van drankjes op leren meubels, omdat vloeistoffen vlekken en verkleuring van het materiaal kunnen veroorzaken. Ten tweede, probeer leren meubels uit direct zonlicht te houden, omdat de UV-stralen het leer kunnen vervagen en uitdrogen.

Bij het zien van een vlek, is het belangrijk om het type te identificeren en het juiste reinigingsmiddel te kiezen. Veelvoorkomende soorten vlekken zijn inkt, voedsel en lichaamsvloeistoffen. Als je eenmaal hebt bepaald wat de beste reinigingsmethode is, breng je het reinigingsmiddel aan op een zachte doek en dep je de vlek van buiten naar binnen. Vermijd schrobben, omdat dit het leer kan beschadigen. Als de vlek aanhoudt, moet je mogelijk een professionele reiniger bellen om de vlek te verwijderen. 

Wees altijd zorgvuldig met het onderhouden van lederen meubels. Bij een foutje kan het consequenties hebben voor de uitstraling en de levensduur van het meubel. Met deze tips moet dat zeker lukken.

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou