Voeding van je hond is erg belangrijk, lees hier waarom

Voeding van je hond is erg belangrijk, lees hier waarom

In Nederland zijn er ongeveer 2 miljoen honden als huisdier te vinden. Honden worden dan ook vaak de beste vriend van de mens genoemd. Ze geven je gezelschap en een reden om lekker naar buiten te gaan, ook tijdens de verveling in corona tijden. Alle hondeneigenaren willen dan ook het beste voor hun dier, en leggen hun trouwe viervoeter dan ook graag in de watten. Om je hond flink te verwennen zijn er veel speeltjes verkrijgbaar en ook steeds meer lekker hondenvoer. Wat helaas nog niet iedereen weet is hoe belangrijk de voeding van je hond is. Net als bij mensen draagt de voeding van een hond bij aan de algehele gezondheid van het lichaam. Daarom is het belangrijk hier als baasje goed op te letten, lees verder om erachter te komen hoe belangrijk de voeding van je hond precies is.

Slechte voeding kan tot overgewicht leiden

Net als bij mensen kan een slechte voeding van je hond tot meerdere gezondheidsproblemen leiden. Één van de meest voorkomende problemen van honden in Nederland is overgewicht: ruim 40% van de honden in Nederland kampt met overtollige kilo’s. Dit overtollige gewicht hoeft geen drama te zijn, maar kan wel leiden tot andere klachten, zoals:

  • Last van gewrichten en spieren.
  • Spijsverteringsproblemen.
  • Maagklachten.

Om dit te voorkomen is het goed om op de voeding van je hond te letten. Een goede voeding kan de levensverwachting en het levensplezier van een hond enorm beïnvloeden!

Oplossing: dieetvoer voor honden

Vind je het moeilijk om te bepalen wat wel en niet goed is voor je hond? Dan biedt dieetvoer hond een uitkomst! Deze voeding kan veel gezondheidsproblemen oplossen bij honden en zorgt, mits in de juiste hoeveelheden aangeboden, voor het verdwijnen van overtollige kilo’s. Dieetvoer voor honden heeft een hoger eiwitgehalte, waardoor minder voer toegediend hoeft te worden aan de hond. Dit helpt tegen overgewicht, maar ook klachten als nierproblemen, maagklachten en problemen met de vacht en huid.

Verwen je hond ook af en toe

Als baasje wil je je hond natuurlijk ook af en toe verwennen. Om dit te doen kun je hondensnoepjes kopen. Hondensnoepjes zijn er in veel verschillende vormen en maten en ze kunnen verschillende doeleinden hebben. Zo zijn er kauwsnacks als je het gebit van je hond wilt verbeteren, trainingssnoepjes als training beloning en reguliere hondensnoepjes om gewoon lekker te kunnen snacken. Probeer je hond niet teveel snoepjes te geven, maar af en toe moet kunnen wanneer je de lieve puppy oogjes niet kunt weerstaan!

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou