Waarom je minimalistisch moet gaan wonen!

Waarom je minimalistisch moet gaan wonen!

Het is een trend die je in verschillende woonmagazines en op blogs voorbij ziet komen; minimalisme. Zo strak en clean mogelijk inrichten is iets waar ze in Scandinavië al vroeg bij waren en wat we in Nederland inmiddels volledig overnemen. Het leuke is dat het niet alleen mooi is. Minimalistisch wonen brengt namelijk ook verschillende (huishoudelijke) voordelen met zich mee. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan snel verder en wij vertellen je waarom iedereen minimalistisch zou moeten wonen en hoe jij de switch kunt maken.

De voordelen

Rust in huis is rust in het hoofd

We beginnen even met een psychisch voordeel. Het is namelijk bewezen dat je meer rust in je hoofd krijgt door het minimalistisch in te richten. Niet te veel afleiding, rustige kleuren. Gewoon alleen maar wat je nodig hebt en dan natuurlijk wel mooi aangekleed.

Je geniet meer van wat je hebt

Het doel van een minimalistische woonstijl is onder andere dat je meer gaat waarderen wat je hebt. Je komt er als het goed is namelijk heel snel achter dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt! Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor een minimalistisch interieur verdwijnt vaak zelfs de drang om nieuwe items te kopen. Zo geniet je dus steeds meer van de spullen die al van jou zijn.

Schoonmaken kost minder tijd

Een hele prettige bijkomstigheid is de tijd die je minder kwijt bent aan het huishouden. Omdat je enkel een paar grote meubelstukken hebt staan en de accessoires beperkt zijn, hoef je niet ieder dingetje op te pakken. In een paar bewegingen is je woonkamer weer brandschoon (natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van je huis).

Je bespaart geld met minimalisme in interieur

Als je gaat opruimen in je minimalistische interieur, heb je waarschijnlijk meubels en accessoires over die je de deur uit wilt doen. Als je deze verkoopt, maak je zelfs nog winst. Zo kun je misschien zelfs nog wat geld verdienen door te minimaliseren in huis. Daarnaast bespaar je jezelf een hoop kosten aan ‘tierelantijnen’ voor in huis. Je koopt enkel wat je nodig hebt én van goede kwaliteit. En goedkoop, is duurkoop!

Minimaliseren kun je leren

Begin bij het begin en kies de meubels uit je huidige interieur die je wil houden en doe de rest weg. Eigenlijk hoor het niet bij minimaliseren, maar mochten er grote items in je huis staan waar je geen afscheid van kunt nemen, dan kun je ze extern ergens opslaan. Ga dan absoluut niet voor een volledige inboedel opslag, maar kijk naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. Van opslag Aalsmeer tot Groningen, je hebt overal organisaties met opslagboxen. Bezoek je de box nooit? Dan weet je dat het zonde is en dat je de inhoud net zo goed kunt verkopen of weg doen. Scheelt je ook weer geld.

Even terug naar de grote schoonmaak. Doe hierbij vooral je onnodige woonaccessoires weg. Tien verschillende vazen zijn leuk, maar wat moet je er toch allemaal mee? Snel wegbrengen die overbodige spullen!

Ben jij inmiddels helemaal klaar om over te stappen naar een minimalistisch leven. We hopen dat wij je in ieder geval een zetje in de juiste richting hebben gegeven. Succes!

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou