Werken als masseuse - de voordelen

De voordelen van werken als masseuse

Ben je niet blij met je huidige baan of ben je je momenteel aan het oriënteren op een studie die bij je past? Als je het leuk vindt om fysiek werk te doen en klanten tevreden de deur uit te laten lopen, dan is werken als masseuse misschien wel iets voor jou. Ben je benieuwd naar welke voordelen dat heeft? Om je daar een goed beeld van te geven, sommen wij er hieronder een paar voor je op!

Geen lange studie nodig

Voor veel beroepen heb je een studie van zo’n drie à vier jaar nodig en voor sommige banen nog wel meer. Kies je ervoor om te werken als masseuse, dan is dat niet het geval. Een massage opleiding is vaak snel af te ronden, waardoor je binnen no time als professional aan het werk kan. Tijdens zo’n opleiding leer je alle fijne kneepjes van het vak en word je opgeleid tot erkend masseuse. Vind je het leuk om steeds meer te leren over het beroep, dan zijn er nog talloze cursussen en trainingen te vinden.

Je kunt op veel locaties werken

Een baan als masseuse heeft ook als voordeel dat het mogelijk is om op veel locaties te werken. Je bent breed inzetbaar en dat is dan ook wat het werk zo leuk maakt. Je hebt de mogelijkheid om een eigen praktijk te beginnen, maar als masseuse kun je ook solliciteren op een functie in een sportschool, wellness centrum, salon of hotel. Zowel in binnen- als buitenland!

Je betekent echt iets voor mensen

Wat het werk van een masseuse leuk maakt, is dat je echt iets voor mensen betekent. Je helpt mensen bij fysieke klachten, zoals pijntjes en blessures. Daarnaast doen massages het ook goed op mentaal vlak. Zo helpen massages mensen erbij om stress en een burn-out te voorkomen. Klanten kloppen met verschillende problemen bij je aan en het is je werk om hen daarbij op weg te helpen. Daarmee is het een dankbaar beroep.

De kans op klanten is groot

Heb je een masseur of sportmasseur opleiding gevolgd, dan beschik je over relevante kennis en kwaliteiten die belangrijk zijn voor het vak. Als je goed bent in je werk, is de kans op veel klanten daarom groot. Er is veel vraag naar professionals die gespecialiseerd zijn in het geven van massages. Of je nu in loondienst wilt werken of liever als eigen baas aan de slag gaat, het is door de gunstige arbeidsmarkt zeker mogelijk om snel aan klanten te komen. Wil je graag eigen baas zijn, dan heeft dat als voordelen dat je zelf je behandelingen, uren en tarief bepaalt.

Zoals je hierboven hebt gelezen, heeft werken als masseuse diverse voordelen. Wil je graag werken met je handen en echt iets voor mensen betekenen, dan is het beroep jou misschien wel op je lijf geschreven. Lees je vooral goed in over wat het werken als masseuse inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Dan kun je bepalen of het echt iets voor je is of dat een ander beroep je beter ligt.

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou