Geldtips voor een ontspannen vakantie!

Geldtips voor een ontspannen vakantie!

Hoewel de zomervakantie voor de meesten van ons (helaas) al vergane glorie is, houdt de gedachte aan een volgende vakantie je misschien nu al wel weer op de been. Want zeg nou eerlijk, waar een vakantie afgelopen is, begin je in je hoofd alweer plannen te smeden voor een volgende, toch? Wij snappen dat maar al te goed en liggen tijdens het schrijven van deze blog ook alweer met ons hoofd op een bedje aan de Portugese kust of een van de Canarische eilanden met een heerlijk drankje in de handen…

En met dat in mind, komen vakantiegeld tips dus eigenlijk altijd goed van pas! Of je nou in november je koffer inpakt voor een weekendje Malaga, er misschien een ski-tripje op de planning staat in januari, je je backpack in februari inpakt voor een aantal maanden zuidoost Azië of de in de stalling geplaatste caravan al staat te popelen voor een vakantie Zuid-Frankrijk volgend jaar; geldtips voor op vakantie komen altijd goed van pas! En online heb je een vakantie zo geboekt. Lees daarom snel met ons mee.

Marktjes

Als jij een vakantieganger of cultuurliefhebber bent die na het aanmeren van het cruise schip graag het ene na het andere marktje afstruint zal je vast bekend zijn met het concept, maar voor sommigen is het nou eenmaal nogal nieuw; op marktjes kan je vaak onderhandelen met de marktkoopman of -vrouw. Het is in het begin een beetje wennen, maar als je het eenmaal onder de knie krijgt zal je merken dat je de producten vaak voor minder kan aanschaffen dan de prijs die hij of zij in eerste instantie aan je aangaf!

Geld wisselen

Als je een land gaat bezoeken waar ze met een andere munteenheid betalen, is het verstandig om over een aantal dingen na te denken. Ten eerste; zorg ervoor dat je de valuta pint, en niet bij een geldwissel kantoortje je euro’s ruilt. Waarom? Omdat zo’n geldwissel kantoortje vaak een iets andere valuta rekent, of commissie vraagt voor de dienst, waardoor je uiteindelijk minder waar krijgt dan je euro’s waard zijn!

Ten tweede; wees attent op het feit dat je soms veel geld moet betalen om te pinnen (of je dit nou met pinpas of creditcard doet). Derhalve kan het soms verstandig zijn om in één keer veel geld te pinnen, waardoor je verder alles cash kan betalen! Vaak betaal je voor één transactie ‘’uit de muur’’ namelijk even veel extra kosten als de extra kosten voor het betalen van een koffietje hier, een broodje daar en een sapje in de juicebar naast het hotel! (Tip: Ben je nog nooit op vakantie geweest met een creditcard? Voor meer informatie over creditcards is het aan te raden een kijkje te nemen op ICS cards!)

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou