Zo maak je jouw ultieme gaming setup

Ben jij een fanatieke gamer? Een perfecte gaming setup kan vaak lastig en duur zijn. Vandaag de dag zijn er vele types en merken die het niet makkelijk maken voor je om het juiste product voor je setup te kiezen. Waar je vooral heen moet kijken is: kwaliteit, budget en je persoonlijke voorkeur. In deze blog helpen we jou met de perfecte gaming setup voor de ultime game ervaring.

Stel je budget samen

Weet je van te voren dat je budget niet heel groot is? Zorg er dan voor dat je niet de duurste spullen gaat kopen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om vooraf je budget samen te stellen. Zo voorkom je dat je aan het eind van de rit geen geld meer over hebt voor andere belangrijke zaken. Stel voor jezelf een lijstje samen met de belangrijkste spullen waar je het meeste geld aan uit wil geven en verdeel direct hoeveel geld dit is. Natuurlijk moet je wel een product kopen die jouw eisen vervullen maar kies voor kwaliteit, te goedkoop is dan ook weer niet goed. Dit voorkomt problemen in de toekomst.

Weet je nu echt niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij hebben alles voor je op een rijtje gezet:

Stap 1: Kies je game platform

Het allerbelangrijkste bij het begin van je setup is het kiezen voor een platform waarop je wil gamen. Grote kans dat je deze al thuis hebt staan. De populairste zijn Xbox, Playstation en de PC.

Stap 2: Apparatuur

Vervolgens is het belangrijk om te kijken welke apparatuur je al hebt en wat je nog wil toevoegen. Een monitor, toetsenbord, muis en headset zijn de allerbelangrijkste. Vervolgens kun je nog extra’s toevoegen. Om je gameruimte persoonlijker te maken kun je muismatten bedrukken met een eigen ontwerp wat past bij je setup. Dit is ook leuk om te verloten onder je volgers. 

Stap 3: Gaming stoelen

Het is heel belangrijk om comfortabel te kunnen zitten wanneer je urenlang aan het gamen bent. Kies daarom voor een comfortabele gaming stoel om nek- en rugklachten te voorkomen. Verder kan een (leren) gaming stoel er ook heel tof uitzien.

Stap 4: Looks

Een echte gamer zit het liefst dag en nacht in zijn gaming room. Daarom is het ook absoluut belangrijk dat je van je kamer ook een toffe plek maakt. En ben je een streamer? Dan is dit al helemaal belangrijk. Je kunt, om een mooie achtergrond te creëren, een x banner bedrukken met daarop een tof design. Zo pimp je je achtergrond met een banner en komt je kledingkast niet in beeld.

Stap 5: Maak je gaming setup aangenaam

Aangezien je veel te vinden zult zijn in je game kamer is structuur heel fijn. Een opgeruimd interieur en ordelijke kamer zorg voor rust in je hoofd. Dit maakt het gamen een stuk comfortabeler. Zorg er dus voor dat je bureau altijd clean is

Terug naar Entertainment
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou