Zo verwerk je leren kledingstukken in je outfit

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat bijvoorbeeld een biker jacket voor dames alleen geschikt is voor vrouwen die ook daadwerkelijk regelmatig op de motor zitten. Hetzelfde geldt voor de leren jassen voor mannen. Zonde, want het kan een hele waardevolle toevoeging zijn aan je bestaande garderobe. Ook als je niets met motoren hebt! Een belangrijk voordeel van leren items is de mogelijkheid deze te combineren met bijvoorbeeld een vlotte sweater of een hip shirt. Zo voeg je een stoere tint toe aan je look, zonder de outfit als geheel té stoer te maken. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je leren kledingstukken in je outfit kunt verwerken.

Voordelen van de keuze voor leren items

Zoals eerder aangehaald werd, valt bijvoorbeeld een leren jack voor heren goed te combineren met bestaande kledingstukken. Draag een leuke jeans onder het jack, of kies voor een vlotte blouse onder de jas. Zo wordt de outfit stoerder, zonder dat mensen je direct zullen zien als motorrijder. Een ander voordeel van leren items is de duurzaamheid ervan. In het bijzonder, wanneer je bereid bent iets meer te betalen voor een leren kledingstuk. Het leer blijft lang mooi, zeker als je het goed onderhoud, waardoor je jaren plezier zal hebben van een leren broek of jas. Kies je voor een matte kleur, of ga je juist voor shiny leren kledingstukken? Vaak is leer met een matte kleur kwalitatief beter; het materiaal is in dit geval dikker.

Tip: voorkom dat een leren broek of bijvoorbeeld rok snel vormloos wordt, door deze strak aan te laten sluiten op de huid. Net als andere materialen zal ook leer uitlopen. Door een strak model te kiezen, maakt dit de broek of rok niet direct vormloos.

Inspiratie voor een outfit met leren items

Dames kunnen kiezen voor een leren rok in combinatie met een ruime sweater. Draag over de sweater een tailleriem om je vrouwelijke vormen zichtbaar te houden. Mannen kunnen hun leren broek combineren met een geruite blouse. Om de outfit sportief te houden, draag je onder de leren broek hippe sneakers. Voor vrouwen is het gebruik van leren laarzen het overwegen waard. Ze passen goed onder bijvoorbeeld een rokje van spijkerstof. Draag boven de rok een blouse.

Tip: doe online inspiratie op voor je outfits, door eens op sociale netwerken als Instagram en Pinterest te zoeken naar termen als “#outfitinspiration” of “#outfitoftheday”.

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou