Kleed je huis aan met fraaie raamdecoratie

Er zijn verschillende elementen die een grote invloed hebben op de uitstraling van een ruimte in huis. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, maar ook aan de kleur verf of het behang op de wanden. Een derde factor die hierin meespeelt is de gekozen raamdecoratie. Kies je voor houten jaloezieën, voor een klassiek hangend gordijn of bijvoorbeeld voor lamellen? De mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie zijn zeer breed. Het maakt dat je vrijwel zeker een type raamdecoratie vindt, wat past bij jouw smaak en de stijl van het huidige interieur in huis. Ook een combinatie van verschillende soorten raamdecoratie behoort tot de mogelijkheden.

Nut en noodzaak van raamdecoratie in huis

Met raamdecoratie voeg je sfeer toe aan de woning. Het helpt je bijvoorbeeld te voorkomen dat je in de avond naar een groot zwart gat kijkt. Daar komt bij dat de raamdecoratie je privacy in huis vergroot. Het is geen fijne gedachte, dat voorbijgangers bij je woning naar binnen kunnen kijken. Dat geldt in het bijzonder voor de avonduren, wanneer je met het gezin op de bank ploft.

Speel met de lichtinval binnen je woning

Een derde reden om goed na te denken over de raamdecoratie die je in huis gebruikt, is de mogelijkheid om hiermee te spelen met de lichtinval. Kijk bijvoorbeeld naar plisségordijnen. Je kunt hier zowel de boven- als onderzijde van bewegen. In de avond sluit je de onderzijde en houd je een deel van de bovenzijde open. Overdag kun je de boven- en onderzijde dichter naar elkaar toe schuiven, om zo meer natuurlijk licht naar binnen te laten vallen. Plisségordijnen, maar ook diverse andere vormen van raamdecoratie, worden van verschillende stoffen aangeboden. De ene stof laat van nature meer licht door dan de andere.

Pas de kleur van raamdecoratie aan op je interieur

Wanneer je de raamdecoratie voor je woning uitzoekt is het belangrijk de kleur hiervan aan te laten sluiten op de rest van het interieur. Kies je voor een kleur die binnen hetzelfde kleurpalet valt als de kleur op de muur? Een alternatief is een bewuste keuze voor een sterk contrasterende kleur raamdecoratie. Het contrast tussen de kleur van je gordijn en de kleur op de wand geeft een ruimte karakter. Kijk eens op de verschillende sociale media, zoals Instagram en Pinterest, om een beeld te krijgen van hetgeen tegenwoordig mogelijk is op het gebied van raamdecoratie.

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou